Wij begrijpen het als u vragen heeft. Soms zijn die vragen uniek en vereisen ze een persoonlijk antwoord. Andere keren is het voor u als klant makkelijker en sneller als u het antwoord op uw vraag al online kunt vinden. Daarom hebben wij geprobeerd zo veel mogellijk vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden op deze FAQ pagina.

Staat uw vraag hier niet tussen? U mag ons uiteraard ook bellen, mailen of ons contactformulier invullen.

Algemeen

Ik heb een mooi voorstel, aanbod, commercieel vraagstuk. Wie mag ik benaderen?

Strago Electro is selectief wat betreft de vele voorstellen, aanbiedingen en commerciële vragen die wij dagelijks telefonisch ontvangen. Wij vinden het belangrijk dat wij telefonisch bereikbaar blijven voor onze klanten en vragen u daarom alle commerciële aanbiedingen te sturen naar info@strago.nl

Via die weg heeft u ook de meeste kans dat uw aanbod als mogelijk interessant wordt opgepakt en bij de juiste persoon terecht komt.

Discipline zonne-energie

Ik wil graag advies over zonnepanelen. Kunnen jullie mij bellen of bij mij langskomen?

Wanneer u interesse heeft in zonnepanelen, is het wenselijk dat u daar goed over geïnformeerd wordt voordat u een keuze maakt. Wij begrijpen dat en beantwoorden graag uw vragen. Onze werkwijze is zodanig dat wij graag op afspraak bij u langskomen voor een inmeting/schouw en u direct informeren over de beste oplossingen voor uw situatie.

Echter is het zo dat we sinds begin 2022 in een uitzonderlijk drukke situatie zijn beland als het gaat om zonnepanelen. De hoge energieprijzen en maatschappelijke noodzaak drijven mensen ertoe om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Wij krijgen dan ook dagelijks vele aanvragen binnen, waardoor het soms erg lang kan duren voordat wij langs kunnen komen voor een inmeting. Wij vragen uw begrip en geduld hiervoor. 

Kunnen jullie een offerte maken of prijs geven zonder inmeting?

Hoewel wij al meer dan tien jaar werkzaam zijn in de zonne-energie branche, leert de ervaring dat een offerte of prijsindicatie altijd meer compleet en kloppend is als deze gebaseerd is op een inmeting. Het is voor u als klant natuurlijk heel vervelend als tijdens de installatie blijkt dat de installatie toch anders wordt dan vooraf geoffreerd. Daarom blijven wij bij onze methode: persoonlijk, kwalitatief advies op maat. 

Welke merken installeren jullie?

Wij werken met een aantal vaste merken wat betreft zonne-installaties. Wat betreft zonnepanelen installeren wij voornamelijk Winaico Solar, waar wij al jaren lang goede ervaringen mee hebben als het gaat om kwaliteit, opbrengst en prijs. Wat betreft omvormers en optimizers werken wij voornamelijk met SolarEdge. Naar wens van de klant is het soms mogelijk om hier van af te wijken. Echter kunnen wij vaak de beste resultaten leveren door bovenstaande merken aan te bieden.

Wat zijn jullie levertijden?

Het zal u niet ontgaan zijn: de logistieke problemen die wereldwijd spelen. Het raakt Strago Electro helaas ook. Sommige producten en materialen hebben daardoor een lange of zelfs ongewisse levertijd. Wij proberen er alles aan te doen om u als klant niet te lang te laten wachten op uw installatie, maar u kunt zich vast voorstellen dat we aan de levertijden weinig kunnen veranderen. 

U kunt er vanuit gaan dat wij u zo snel als mogelijk is bellen om de installatie met u in te plannen. Heeft u nog niets van ons vernomen? Dan wachten wij waarschijnlijk nog op materialen voordat wij contact met u op kunnen nemen om een datum te prikken. U mag ons altijd bellen, maar telefonisch kunnen wij u waarschijnlijk niet meer informatie geven.

Kunnen jullie mij helpen met de btw-teruggave?

Vanaf 1 januari 2023 is het niet meer nodig om de btw terug te vragen over de aanschaf van uw zonnepanelen op of bij een woning. U hoeft geen btw meer te betalen over uw zonnepanelen-installatie en zult dus 0% btw op de factuur zien staan. 

Let op: de 0% btw regeling geldt niet voor PVT-systemen en indaksystemen. Meer informatie vindt u via de website van de Belastingdienst.

Is de factuur van de installatie van uw zonnepanelen in 2022 verstuurd? Dan kunt u de 21% btw terugvorderen van de belasting. Dat is misschien even een karweitje, en daarom hebben wij het gemakkelijk gemaakt door een handleiding op te stellen. U kunt deze handleiding hier downloaden: Stappenplan btw-terruggave.

Kan ik bij jullie terecht voor een SCIOS-SCOPE 12 keuring?

U kunt Strago Electro inschakelen voor een SCIOS-SCOPE 12 keuring als u uw installatie wilt laten keuren voor de verzekeraar. Neem gerust contact met ons op voor een offerte

Alvast een aandachtspunt: de inspecteur heeft verschillende documenten nodig om de installatie goed te keuren. Indien Strago Electro de installatie heeft geleverd, hebben wij veel van die documenten al in ons bezit. Houdt rekening met het aanleveren van documenten zoals:

 • Een constructieberekening / ballastplan
 • Eendraadschema, leg- en stringplan
 • Eerdere keuringsrapporten en testresultaten

Discipline landinstallaties

Mijn aardlekschakelaar valt steeds uit, wat kan ik hier aan zelf doen?

Het uitvallen van de aardlekschakelaar is een veelvoorkomende storing, maar is vaak gemakkelijk zelf te verhelpen. Hoe kunt u dit het beste doen?

 1. Schakel alle groepen achter de betreffende aardlekschakelaar uit (switch omlaag).
 2. Schakel daarna de aardlekschakelaar weer in. Indien deze niet aan blijft, neem dan contact met ons op.
 3. Schakel vervolgens een voor een de groepen in. Zodra de aardlekschakelaar weer uit gaat bij het inschakelen van een bepaalde groep, dan weet u dat daar de storing zit.
 4. Schakel vervolgens de aarschakelaar en alle groepen, BEHALVE de groep met de storing, weer in.
 5. Stel vast welke apparatuur op de groep met storing zit, en haal deze apparatuur van de stroom af. Zit er buitenapparatuur op de groep? Koppel deze dan eerst af, want vaak is vocht de veroorzaker van apparatuurstoringen. Als er geen buitenapparatuur op de groep zit, haal dan alle, of zoveel mogelijk, apparatuur van het stroom af.
 6. Schakel vervolgens de groep met storing in.
 7. Stop een voor een de stekkers van de losgetrokken apparatuur weer in het stopcontact. 
 8. Valt de aardlek uit bij het aansluiten van een bepaald apparaat? Dan is dit apparaat defect.

Discipline sportveldverlichting

Willen jullie onze sportvereniging of -club sponsoren?

Al meer dan 50 jaar zijn wij actief binnen de sportveldverlichting, bij clubs en verenigingen door het hele land. Wij maken liever geen onderscheid tussen clubs en verenigingen, maar iedereen sponsoren is te veel van het goede. Daarom doen wij niet mee aan permanente sponsoring of meerjarige sponsoring. Hebben jullie een eenmalig initiatief? Dan kunnen jullie dit mailen naar info@strago.nl

Ik heb een storing. Wanneer kunnen jullie langskomen?

U kunt storingen melden via het storingsformulier of door ons te bellen. Wij hebben een vaste storingsmonteur voor de sportveldverlichting die de storingen zo efficiënt mogelijk probeert in te plannen. Daardoor kan het voorkomen dat de storing niet binnen 1 à 2 dagen verholpen is, aangezien wij verlichtingsinstallaties door heel Nederland hebben. Wij hopen op uw begrip en geduld in deze.

Werken bij Strago Electro

Nemen jullie BBL-leerlingen aan?

Zolang er plek is op een van onze afdelingen, juichen wij het juist heel erg toe dat iemand zijn opleiding combineert met werkervaring bij Strago Electro. Helaas hebben wij wel een maximum van een à twee stagiairs/BBL-leerlingen per afdeling. Wij willen je namelijk goede begeleiding bieden tijdens je tijd bij ons, en dat kunnen we niet garanderen als er veel stagiairs en/of leerling monteurs zijn. 

Wil jij je carrière starten bij Strago Electro? Bekijk dan de 'Werken bij' pagina en solliciteer!

Ik heb geen of weinig ervaring in de elektrotechniek. Kan ik alsnog bij jullie komen werken?

Technisch talent is schaars en wordt alleen maar schaarser in de komende jaren. Dat biedt heel veel kansen voor mensen om de elektrotechniek in te gaan! Wij snappen ook dat je ergens moet beginnen en we leren je graag ons vak. Dan is het ook niet altijd nodig dat je bergen met ervaring mee brengt. Wat wij vooral belangrijk vinden:

 • Je motivatie en werkethiek
 • Een gezellige en vriendelijke houding
 • Samenwerkingsvermogen
 • Leergierigheid en bereidheid een opleiding te volgen
 • Aanpakkers en harde werkers
 • In het geval van de zonnepanelen- en sportveldverlichtingsafdeling: geen hoogtevrees hebben
 • De bereidheid om voor meerdere jaren bij ons te blijven werken en een opleiding te volgen, met uitzicht op een vast contract

Als dit bij jou past, maar je hebt geen ervaring in de elektrotechniek: stuur ons alsnog een berichtje! We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem gerust contact met ons op.

Home Strago Electro |Erkend Installateur KvINL
Erkend leerbedrijf
Home Strago Electro |Zonnekeur
Home Strago Electro |Inspectie Leefomgeving en Transport | Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Home Strago Electro | Stibat
BRL6000-21 certificaat Strago Electro
Home Strago Electro | Wecycle partner
Home Strago Electro |Kenteq
Home Strago Electro |Techniek Nederland
Logo Strago

kwaliteitinnovatie en betrouwbaarheid

Openingstijden
maandag  07.45 - 16.30
dinsdag 07.45 - 16.30
woensdag 07.45 - 16.30
donderdag 07.45 - 16.30
vrijdag 07.45 - 16.30
Contact

Avelingen Oost 8
4202 MN Gorinchem
Nederland
0183-632955
info@strago.nl

Links